Davy Gilles trekt lessen uit wat hem overkomen is: “Dat wil ik mijn eigen kinderen besparen”

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Davy Gilles treedt samen met ‘De Romeo’s’ op, staat met zijn vrouw Sasha Roosen op het podium en ook solo. Hij wordt wel eens de hardst werkende mens genoemd in de Vlaamse showbizz.

Davy Gilles is alleen door zijn mama opgevoed. “Ik was twaalf jaar toen mijn ouders uit elkaar gingen”, legt Davy uit in Primo. “Ik ervaar dat soms als een gemis, en ik wil mijn kinderen dat besparen. Het verleden was woelig, maar sinds de komst van Beau en Noa, komt mijn gezin op de allereerste plaats. Door Sasha ben ik mijn wilde haren kwijt, ja.”

“Mijn mama heeft me een vrije opvoeding gegeven. Dat was niet altijd evident in die tijd. Ik was amper twaalf, dertien jaar toen ik alleen op stap ging. Ik ben altijd een sociaal beestje geweest. Ik was vrij vlug zelfstandig en dat is een pluspunt geweest.”

Vader
“Ik heb ook altijd contact blijven houden met mijn vader. Hij is er altijd geweest, maar ik zag hem niet zo vaak. Hij speelde immers met zijn twee overleden broers in een orkest, en was dus vaak van huis weg.”

“Zeven jaar geleden hebben wij elkaar bij wijze van spreken teruggevonden. Hij werd technieker bij Romeo’s en bij Sasha en Davy. Ik zag hem vanaf dan wel vaker. Ik ben nog altijd drie, vier dagen per week met hem op stap.”