Sasha & Davy mikken met nieuwe single op een zomerhit: "Je leeft maar 1 keer' is toepasselijker dan we dachten"

door: Redactie
Sasha & Davy hebben een nieuwe single gelanceerd: 'Je leeft maar 1 keer'. Het is een positief uptempo zomernummer geworden. Lang voor de coronacrisis werd het lied al geschreven en het duo nam de single toevallig net voor de lockdown nog op.

Sasha & Davy hebben een nieuwe single gelanceerd: 'Je leeft maar 1 keer'. Het is een positief uptempo zomernummer geworden. Lang voor de coronacrisis werd het lied al geschreven en het duo nam de single toevallig net voor de lockdown nog op. De tekst van het lied is brandend actueel en wordt door de coronocrisis nog waardevoller, hoewel ze dat vooraf nooit hadden kunnen denken. 

"We hebben het geluk gehad om de single een paar dagen voor de lockdown nog te kunnen opnemen in onze gebruikelijke studio in Nederland. Het grappige is dat we na het inzingen van de single op weg naar huis pas op de radio hoorden wat er gaande was. En toen beseften we meteen dat we net op tijd de single nog hebben kunnen inblikken", licht Sasha Roosen toe.

"Iedereen is nu op zoek naar positiviteit om op een goede manier met de crisis om te gaan. Nu beseft iedereen maar al te goed dat je moet genieten van de mooie dingen in het leven, hoe klein ze ook zijn. Het leven kan ook snel voorbij zijn, vandaar de titel 'Je leeft maar 1 keer", legt Davy Gilles uit.
Lees verder onder de foto

Bij de single hoort natuurlijk ook een videoclip en de opnames daarvoor organiseerden ze in hun eigen tuin. Hun kleinste kinderen Beau en Noa zijn ook te zien in de clip. Op die manier werd het uiteindelijk een mooi gezinsproject. "De kinderen hebben we erbij betrokken omdat ze hier ook altijd zijn", verduidelijkt Sasha. 

"Het is ook sowieso niet makkelijk om hen stil te krijgen. Dat was voor ons dus ideaal. We hebben Beau achter zijn draaitafel gezet, dat doet die wel vaker en graag. Noa die doet niets liever dan zich verkleden en dansen en dat zie je ook in onze clip", legt Davy uit. "En dat levert mooie beelden op", voegt Sasha er nog aan toe.

Bijzonder nieuwe single
Deze nieuwe single is voor Sasha & Davy wel heel bijzonder, omdat er zoveel eigen werk en creativiteit in is gekropen. Zo namen ze ook zelf de foto die op de cover van de hoes te zien is. De single is voor het koppel geslaagd als ze de mensen blij hebben kunnen maken met het nummer, zodat ze even niet aan alle ellende van de dag hoeven te denken.

"De single gaat voor onze geslaagd zijn als we mensen effectief blij hebben kunnen maken. Als we ervoor kunnen zorgen dat mensen even niet meer denken aan alle ellende van deze crisis", merkt Sasha op. "Dat we wat zonneschijn in huis hebben getoverd", gaat Davy verder. "We mogen niet vergeten dat we moeten genieten van elk moment op elke dag."

Met 'Je leeft maar 1 keer' mikken Sasha & Davy op een zomerhit. "Het is de eerste single van alweer een nieuw album dat er moet aankomen, dat is altijd spannend. En het moet ook een single zijn die hopelijk kan meedoen met 'Zomerhit'', besluit Davy.