Het lijkt niet meer goed te komen met Paul Severs: "Situatie is uitzichtloos geworden"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat echt niet goed met Paul Severs. De 70-jarige zanger ligt nog altijd in een coma, voor de derde keer al.

Het lijkt niet meer goed te komen met Paul Severs. "De situatie is uitzichtloos geworden", schrijft zijn zoon Christophe op Facebook. “Mijn vader is niet meer bij bewustzijn en de dokters moeten al dagenlang morfine toedienen omdat ze merken dat hij veel pijn heeft. De complicaties blijven zich opstapelen (...), het is een vicieuze cirkel die we niet meer kunnen doorbreken. Alleen ademhalen lukt ook niet meer en de artsen vrezen bovendien voor een longaandoening", citeert Het Nieuwsblad hem.

Het gaat nu bergaf met Paul Severs. “Ik zou jullie graag vertellen dat het zou gaan zoals bij David en Goliath, maar de dokters zeggen dat de situatie uitzichtloos is.” Ook de resultaten van de MRI-scan vallen tegen. "De dokters hebben ons verteld dat de kleine reacties die we zagen, geen echte reacties zijn. Het zijn eerder reflexen. Misschien wilden we gewoon niet inzien dat hij niet echt reageerde. Op de beelden van de hersenen is ook duidelijk dat de bloedklonters te veel schade hebben aangericht. En dan zou mijn pa ook nog moeten worden geopereerd aan zijn hart, wat helemaal niet kan. Daarvoor is hij te zwak en de situatie te kritiek”, klinkt het.

Paul Severs ligt sinds midden maart in het ziekenhuis na een hartaanval die hij tijdens het fietsen kreeg. “Mijn vader vecht intussen al vier weken uit alle macht tegen een tegenstander die sterker is dan hij en steeds sterker wordt. En de strijd was sowieso al oneerlijk, want voor het ongeval was hij al verzwakt en moe.”