Lesley-Ann Poppe doet vreselijke ontdekking: “Zo heb ik hen betrapt”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Lesley-Ann Poppe haar naam werd misbruikt voor het promoten van vermageringsproducten. Een product dat zij zogezegd zou aanprijzen. Dat bleek uit een advertentie op Facebook.

“Wraakroepend, want dat product is pure oplichterij. Ik heb hier absoluut niets mee te maken, reageert Lesley-Ann Poppe in Dag Allemaal. “Ik heb mijn vermageringen nooit commercieel uitgebuit, ook al boden verschillende afslankfirma’s mij veel geld om hun uithangbord te zijn. Ik heb dat geweigerd. Evi Hanssen, die iets soortgelijks meemaakte, vertelde ons dat het moeilijk is om verspreiders van dergelijke bedrieglijke reclame aan te pakken.”

“Maar moeilijk gaat ook! Zo’n firma heeft ook ergens een zetel en een zaakvoerder en die is dus op te sporen. Je moet wel procederen in hun land, maar mijn advocatenkantoor werkt internationaal, dus voor mij is dat niet zo’n probleem. Ik heb hen al de opdracht gegeven stappen te ondernemen.”

Naam

“De uitspraak in de zaak tegen mijn ex is een goed precedent. Er plakt nu een waarde op het misbruiken van een bekende naam. Bovendien hebben ze de pech dat ze per ongeluk mijn echte naam gebruiken.Zulke malafide bedrijven hebben de gewoonte om de namen van BV’s net iets anders te spellen.”

Gert Verhulst werd bijvoorbeeld Geert Verhulst. Bij mij dachten ze slim te zijn door het streepje tussen Lesley en Ann weg te laten, maar op mijn paspoort staat dat toevallig ook zo. Mijn oma is Brits en mijn papa is anglofiel. Officieel heet ik dus Lesley Ann, want in Engeland kennen ze dat streepje niet. Een kleine misrekening van die fraudeurs."