Theo Francken lacht zich een breuk met uitspraak van sp.a-politica: “Dat is echt de quote van het jaar”

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews/Google Maps
Vanochtend waren in De Ochtend op Radio 1 Annick Lambrecht van de sp.a en Nadia Sminate van de N-VA te gast. Zij leggen vandaag allebei hun eed af als senator. Voor de N-VA is het duidelijk: de Senaat is een compleet overbodige instelling en moet afgeschaft worden.

“Ik heb vanmorgen niet bepaald een vreugdedansje gedaan toen ik opstond omdat ik de eed mag gaan afleggen in de Senaat”, vertelt Sminate van de N-VA. “Voor mij is dat een instelling die al klinisch dood is, maar die door bepaalde partijen dag en nacht aan de machine wordt gelegd om toch maar dat postje aan die ene politicus te geven die niet verkozen is geraakt. Dat geldt voor alle duidelijkheid niet voor ons, omdat wij wel in het parlement zitten en geen vergoeding krijgen om ons werk in de Senaat te doen.”

“Je krijgt dat toch aan geen mens uitgelegd dat een zogezegd parlement dat geen bevoegdheden meer heeft en geen enkele functie meer heeft in ons land vandaag de dag nog altijd 40 miljoen euro per jaar kost aan de belastingbetaler?”

“Vanuit de Senaat gaan wij ons uiterste best doen om van daaruit die instelling, die voor mij echt wel overbodig is, te gaan afschaffen”, besloot Sminate.

Annick Lambrecht reageerde met weinig begrip. “Ik vind het zeer erg dat u ergens gaat zetelen als u geen zin hebt om er naartoe te gaan. Ik heb wel zin, en ga daar hard werken. De Senaat is niet dood. Er gebeuren nog interessante zaken.”

Theo Francken lachte zich na het interview een breuk met deze uitspraak van Annick Lambrecht.

“Quote van het jaar: ‘Ik ga keihard werken in de Senaat’”, postte Francken op Twitter.