VTM

Boer Manu en zijn vrouw Hilde nemen drastisch besluit

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Boer Manu en zijn vrouw Hilde hebben een drastisch besluit genomen. Dat vertelt Hilde.

Hilde veroverde tijdens ‘Boer Zkt Vrouw’ het hart van Manu. Ze vloog hem achterna om een nieuw leven uit te bouwen in Zuid-Afrika. Maar dat blijkt nu toch niet zo vlot te gaan.

“In november van vorig jaar ben ik naar hier gekomen maar toen moest ik altijd om de drie maanden terug naar huis. Het is een hele opluchting dat ik nu voor een langere tijd hier kan blijven. Helaas heb ik wel nog steeds geen werkvergunning”, legt Hilde uit aan Het Nieuwsblad.
(Lees verder onder de foto)

Zuid-Afrika
Hilde doet nu vrijwilligerswerk in een dierenasiel. “Als ik uiteindelijk een werkvergunning zou krijgen weet ik niet of dat veel zou uitmaken. Het is enorm moeilijk om hier nog als blanke werk te vinden. De meeste blanke Zuid-Afrikanen vertrekken daarom vaak na hun studies naar het buitenland. Daarnaast is het de vraag wat ik zou doen hier.”

Zo is de toekomst van hen in Zuid-Afrika heel onzeker geworden. “Op termijn willen we misschien naar Portugal verhuizen. Dat is veel dichter bij huis en zo kunnen we gemakkelijker vrienden en familie over de vloer krijgen. Of zelf op bezoek naar België gaan.” Eind deze maand keren ze alvast voor even terug naar ons land.