Peuter ontsnapt uit crèche en verdrinkt in zwembad van de buren

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
3 weken geleden glipte June, een peutertje van 23 maanden oud, weg uit de crèche waar ze werd opgevangen in Luik. Ze belandde bij de buren in een zwembad.

Vandaag is afscheid genomen van het meisje. Ze heeft wekenlang in coma gelegen en aan de beademingsmachine, maar bezweek vorige week woensdag aan haar verwondingen.

Op 14 juni was June samen met andere kindjes buiten aan het spelen, toen ze wist te ontsnappen uit de tuin van de crèche. Er waren twee verzorgsters aanwezig, maar zij hadden niets in de gaten. Het meisje glipte weg door een spleet tussen de muur en omheining. Ze kwam in de tuin van de buren terecht, viel daar in het zwembad en verdronk.

Pas een halfuur later werd ze in het water opgemerkt. De hulpdiensten slaagden erin de peuter reanimeren en levend naar het ziekenhuis te brengen. Ze lag sindsdien in een coma. Vorige week woensdag verloor ze haar strijd. June werd gisteren in intieme kring begraven.

De politie ondervroeg de uitbaters van de crèche om de exacte omstandigheden van het drama te achterhalen. Het onderzoek zal moeten uitwijzen moeten uitwijzen of de crèche verantwoordelijk is voor dit ongeluk, of dat de eigenaar van de omheining ook in de fout is. Er is niemand aangehouden.