Betastingen en aanrandingen in een zwembad in Gent, maar: "Dit gebeurt er als wij de politie bellen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In zwembad Rozebroeken in Gent gaat het niet goed. Er zijn veel klachten van aanrandingen en betastingen, maar de werknemers kunnen niet veel doen. Ze zouden blijkbaar soms op het matje geroepen worden als ze de politie bellen.

Dat vertelt een anonieme medewerker in Het Laatste Nieuws. "Er moet echt iets veranderen. Er gebeurt te veel in het zwembad. Fysiek contact, betastingen. Vorige zomer was er zelfs een man die zijn broek uitdeed voor de ogen van een kind."

"Vorige zomer werden er twee vrouwen aangerand. Er werd ook zelfs iemand verkracht en die dader was bekend bij de politie. Die mocht niet meer binnen in zwembaden. Volgens de directie staan we machteloos tegen die probleemzoekers. maar dat klopt niet. We krijgen ruzie met de directie als we de politie bellen. Waarschijnlijk omdat ze niet willen dat er een hele heisa rond gemaakt wordt", aldus een getuigenis in Het Laatste Nieuws

Lago

Lago baat het zwembad via een publiek-private samenwerking uit. Ze zijn gechoqueerd en starten een intern onderzoek om te zien wat er aan de hand is.