Vrouw verliest bikini maar maakte ook nog iets veel ergers mee op vakantie: “De slechtste beslissing uit mijn leven”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: YouTube
De Britse Tracy Turner (51) beleefde een nachtmerrie tijdens haar reis naar Egypte. Zij klaagt nu touroperator TUI aan. “Ik zat bijna voor de rest van mijn leven in een rolstoel” vertelt de vrouw aan de Britse media.

In 2015 maakte Tracy haar droomreis naar het Egyptische Sharm-el-Sheikh. Ze verbleef in een hotel met een waterpretpark. Ze waagde zich aan het golfslagbad, maar dat liep vreselijk mis. “Ik kreeg geen veiligheidsinstructies”, aldus de vrouw. “Ik moest gewoon op een plankje gaan liggen en naar beneden glijden. Ik werd als een lappenpop in het rond gegooid. Ik had er geen enkele controle over. Dat ritje op de attractie was de slechtste beslissing van mijn leven.”

Door de kracht van het water verloor de vrouw niet alleen haar bikini, ze leed ook veel pijn aan haar rug. Terug in Groot-Brittannië ging ze naar de dokter, die vaststelde dat enkele botten tussen haar ruggenwervels verbrijzeld waren. Het scheelde slechts een paar millimeter, of de vrouw had voor de rest van haar leven verlamd geweest. Door deze verwondingen heeft ze nu een grotere kans om artrose te ontwikkelen, iets waar ze nu al voor vreest. “Ik heb sinds kort een stekende pijn in mijn nek”, vertelt ze.

Tracy boekte de reis destijds met touroperator TUI. Zij beweert dat TUI al vier jaar weigert om zich te verontschuldigen voor wat er gebeurd is. Daardoor spant ze nu een rechtszaak aan tegen het bedrijf. “Touroperators hebben de plicht om de veiligheid van hotelfaciliteiten zoals waterpretparken, te controleren”, zegt haar advocaat. TUI is op de hoogte van het incident, maar wil nog niet reageren “omdat de zaak nog moet voorkomen”.