VTM

VRT Journaal neemt drastische beslissing: “Zo wordt het verschil met VTM enorm groot”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Het is zomer en dan is er weinig nieuws te melden. ‘Het Journaal’ op Eén heeft daarom een drastische beslissing genomen.

‘Het journaal’ zal vanaf augustus tien minuten korter zijn. “Normaal gezien duren onze nieuwsuitzendingen 's avonds veertig minuten”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Maar volgende maand korten we dat in tot dertig minuten. Dat doen we al jaren zo. De Ronde van Frankrijk is dan net afgelopen en op het politieke vlak blijft het doorgaans windstil. Er is weinig nieuws, dus kiezen we in augustus voor een compacte versie van Het journaal.”

Het VTM Nieuws zal daardoor maar liefst 15 minuten langer duren. Dus wat zendtijd betreft wordt het verschil met VTM enorm groot. “Begin juli hebben we beslist de gemiddelde duur van VTM nieuws een beetje in te korten tijdens de zomer”, zegt VTM-woordvoerder Peter Van Camp. “Een normale uitzending duurt 52 minuten, nu schroeven we dat terug naar 45 minuten. Maar als de actualiteit erom vraagt, kan het nieuws ook weer z'n normale duur krijgen.”

Tags vtm vrt