"Vermiste Belgische rugzaktoerist Theo Hayez is ten prooi gevallen van een vreselijk iemand"

bron: AD
door: PMN
Een Australische gevangenispsycholoog heeft zich uitgesproken over de mysterieuze verdwijning van de 18-jarige Belgische rugzaktoerist Theo Hayez.

Volgens de Australische gevangenispsycholoog zou Theo Hayez wel eens ten prooi zijn gevallen van een seriemoordenaar. De gevagenispsycholoog ziet veel gelijkenissen met andere onrustwekkende verdwijningszaken.

Hij baseert zich op de verdwijning van een Britse en Franse rugzaktoerist. De Franse Erwan Ferrieux (21) is zo goed als zeker dood. De Fransman werd in februari voor het laatst gezien bij het populaire kustplaatsje, gelegen op een kleine 400 kilometer ten noorden van Sydney. Er werden intussen drie botten van hem teruggevonden.

De Nederlandse krant AD schrijft dat hij toen in het gezelschap was de Britse Hugo Palmer (20). Ze verdwenen na een nachtelijke zwempartij. Hun huurauto bleef onaangeraakt en ook al hun spullen lagen nog in de auto. "Drie jongemannen met gelijkaardige profielen die verdwijnen in twee kustplaatsjes die voor Australische begrippen redelijk dicht bij elkaar liggen. Het zou naïef zijn om dat toevallig te noemen", zegt forensisch psycholoog Tim Watson-Munro (65).

"We weten dat seriemoordenaars het gemunt hebben op kwetsbare personen of mensen van wie de verdwijning niet meteen opgemerkt zal worden’’, vervolgt Watson-Munro. "Niemand wil denken dat er een seriemoordenaar actief is die op en langs de Pacific Highway (de 790 kilometer lange kustweg tussen Sydney en Brisbane) naar slachtoffers zoekt. Ik hoop dat ik ongelijk heb maar het kan best zo zijn dat ik gelijk heb."