Jongen (13) in ziekenhuis na vapen: "Hij lag bewusteloos op het toilet"

door: STS
Vapen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een tiener is bewusteloos aangetroffen op het toilet. Hij had er zitten vapen. De jongen moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

De 13-jarige scholier uit het Australische Bannockburn was op 3 augustus 's ochtends gaan vapen in de toiletten van zijn school.

De jongen werd nadien buiten bewustzijn aangetroffen. Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. Zijn toestand is nu stabiel.

Vapen is momenteel razend populair bij de jeugd. "Kleine kinderen kunnen er gewoon aan geraken, het is echt beangstigend. Het is net zo eng als roken. Kinderen zouden echt niet moeten vapen. En dat het op school gebeurt is zorgwekkend", vertelde een moeder aan 9News.

De Australische minister van Volksgezondheid Mark Butler is bezorgd om vapen. "Net zoals ze met het roken deden, hebben de tabaksfabrikanten een ander verslavend product gevonden, het in een mooie verpakking gestoken en smaakjes toegevoegd om een nieuwe generatie nicotineverslaafden te creëren."

"Dit product is gericht op onze kinderen, zoals lolly's en chocoladerepen. Vapen is nu het belangrijkste gedragsprobleem in middelbare scholen en het is ook wijdverspreid aan het geraken in lagere scholen."

“Vapes bevatten meer dan 200 chemicaliën die niet in de longen thuishoren. Sommige chemicaliën vind je terug in nagellakverwijderaar en onkruidverdelger."