90-jarige dame probeert brandende frietketel buiten te zetten maar struikelt: Dit zijn de verschrikkelijke gevolgen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Menen raakte zaterdagmiddag de frietketel van de 90-jarige Dina Vantomme verhit en vatte vuur. De kranige dame probeerde de brandende ketel buiten te zetten, maar ze struikelde waardoor de olie eruit gutste. In een mum van tijd was er overal brand.

Zaterdagmiddag rond 12 uur ging Dina hulp halen bij de buren, omdat het bij haar brandde. Kendy Goemaere (23), haar buur, heeft nog geprobeerd natte doelen op de brandende olie te gooien. Maar dat was tevergeefs. De brand woedde op dat moment al te fel. Ondertussen werd de brandweer verwittigd.

Officier Yves Dubois van de brandweerpost Menen woont vlakbij maar was niet van dienst. “Maar toen ik de oproep binnenkreeg, ben ik onmiddellijk naar de straatkant gelopen”, vertelt hij. “Achteraan de woning zag ik de vlammen al naar buiten slaan. Daarop belde ik vliegensvlug naar de noodcentrale in Brugge om te melden dat er moest opgeschaald worden voor een uitslaande woningbrand.”

De brandweer kreeg het vuur vrij rap onder controle. De hele benedenverdieping van het huis liep zware brandschade op. De bovenverdieping werd geteisterd door rook. Het huis van Dina Vantomme is voor enkele maanden onbewoonbaar. Zelf liep de dame lichte brandenwonden op aan beide armen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook haar buurman Kendy moest naar het ziekenhuis, omdat hij bevangen raakte door de rook. Hij werd ondertussen weer ontslagen.