Ondanks de verzengende hitte van de afgelopen week trekt David Dehenauw een bijzondere conclusie: “Dit zal niet gebeuren”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Momenteel trekt er een zware regenzone over het land, maar tijdens de afgelopen hete dagen was het puffen en zweten. “Ondanks de hitterecords zal het niet de warmste zomer ooit worden”, zegt weerman David Dehenauw in VTM Nieuws.

“De warmste julimaand ooit wordt het niet. Dat record staat nog altijd in 2006. Toen haalden we 23 graden en nu zullen we ongeveer uitkomen op een goede 19 graden. We zitten veraf. De maand juni was niet echt extreem. En de maand juli zal ook niet extreem zijn ondanks de hitterecords want het begin was niet zo goed”, vertelt weerman David.

“Met grote waarschijnlijkheid lukt dat niet en zal deze zomer niet zo warm zijn dan de vorige. We zouden gemiddeld 22 graden moeten halen in augustus om dat record van vorige zomer nog te kloppen. Maar we hebben dat nog nooit gehaald in augustus. Dus ik ga er van uit, samen met de voorspellingen van de eerste 10 dagen, dat het niet zal lukken”, besluit hij.