Deze overvallers gaan op een wel heel bizarre manier te werk: “Toen ik weer bijkwam, wilde ik stenen eten en was ik agressief”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
In Frankrijk is een dievenbende op een wel heel opvallende manier te werk gegaan. Ze vergiftigden hun slachtoffers eerst met een sigaret, om vervolgens aan de haal te gaan met hun bezittingen.

De feiten speelden zich af in Roanne, een Franse gemeente gelegen aan de rivier Loire. Volgens de politie gaat het om een dievenbende uit de buurt van Lyon die vergiftigde sigaretten uitdeelt. Na enkele trekjes van zo’n sigaret vallen hun nietsvermoedend slachtoffer bewusteloos, en kunnen ze ongestoord hun bezittingen stelen.

Zes Franse jongeren kregen zo'n sigaret van een onbekende in een parkje in Roanne. “Ik nam twee trekjes en tien seconden later zag ik niets meer en kreeg ik een black-out”, vertelde een slachtoffer aan Le Progrès. “Toen ik weer bijkwam, wilde ik stenen eten en was ik agressief.”

“Ik wil vooral jonge mensen vragen om geen gerolde sigaretten - of sigaretten die er niet normaal uitzien - aan te nemen van vreemden. De gevolgen kunnen ernstig zijn”, klinkt het bij politiewoordvoerder Fabrice Galatiotio.

Welk gif de daders in de sigaretten hebben verwerkt is nog niet duidelijk. Om dat te achterhalen worden sigarettenpeuken geanalyseerd en bloedstalen onderzocht. De Franse politie, die het omschrijft als een “opmerkelijk fenomeen”, is momenteel op zoek naar de dievenbende.

Tags roanne