Blokkering van België? Di Rupo reageert fors op Vlaamse coalitie: "Dat is een utopie!"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photones
De Vlaamse regering heeft een gezicht gekregen: N-VA, Open VLD en CD&V starten de formatiegesprekken. Dat zou de vorming van een nieuwe federale regering nog wel eens extra kunnen bemoeilijken. Elio Di Rupo reageert alvast gedecideerd.

De voorzitter van de PS maakt onmiddellijk duidelijk dat hij neen zegt tegen een Zweedse coalitie op federaal niveau. Indien N-VA, Open VLD en CD&V afspraken hebben om federaal samen te regeren, is de blokkering van het land volledig.

"Wij respecteren de keuze van Bart De Wever in Vlaanderen. Maar ik wil duidelijk zijn. De PS wil een socialer en eerlijker beleid ook op federaal niveau."

"Zich inbeelden dat de PS een federale coalitie met de gewezen partners van de Zweedse coalitie zal aanvullen of depanneren is een utopie", aldus Di Rupo.

 

Wij respecteren de keuze van @Bart_DeWever in Vlaanderen. Maar ik wil duidelijk zijn. De PS wil een socialer en eerlijker beleid ook op federaal niveau. (1/2) @de_NVA @openvld @cdenv

Elio Di Rupo (@eliodirupo) August 12, 2019

 

 

Zich inbeelden dat de PS een federale coalitie met de gewezen partners van de Zweedse coalitie zal aanvullen of depanneren is een utopie. (2/2) @de_NVA @openvld @cdenv

Elio Di Rupo (@eliodirupo) August 12, 2019