Alweer veel onbegrip na dit nieuws over Guy Van Sande: “Een gevaar voor de maatschappij”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het doek valt nu echt over het proces tegen acteur Guy Van Sande. Het parket gaat niet in beroep tegen de uitspraak van vorige maand.

Guy Van Sande werd vorige maand veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met uitstel voor het bezit, het maken en het verspreiden van kinderporno, en een schadevergoeding van 11.000 euro. Het parket had een maand de tijd om beroep aan te tekenen, maar deed dat dus niet.

“We hebben overwogen om beroep aan te tekenen, maar doen dat uiteindelijk niet zodat de voorwaarden die bij de straf horen snel uitgevoerd kunnen worden”, zegt Filiep Jodts van het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Die voorwaarden houden in dat Van Sande zich therapeutisch moet laten begeleiden, uit de buurt van kinderen moet blijven en geen contact meer mag hebben met het minderjarige slachtoffer.

Dat het parket niet in beroep gaat tegen de straf, vindt Child Focus een gemiste kans. “We hebben gehoord in de rechtbank dat de heer Van Sande niet echt schuldinzicht heeft. En dat men hem beschouwt als een gevaar voor de maatschappij”, zegt Heidi De Pauw van Child Focus. “We hadden een sterker signaal van het openbaar ministerie verwacht.”