Dit is de walgelijke reden waarom 23-jarige jongen zijn eigen grootvader heeft neergestoken in Moerbeke

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het liep woensdagavond helemaal mis bij de 23-jarige Nick A. De jongen zijn stoppen sloegen door met dramatische gevolgen.

Een getuige zag Nick A. in de vooravond nog opduiken in de buurtwinkel. Hij kocht er een ijsje en oogde vriendelijk en kalm. Daarna trok hij naar de woning van zijn grootouders, enkele honderden meters verderop. Iedereen in Moerbeke, bij Geraardsbergen, wisten wel dat de grootouders er warmpjes inzaten.

En dat kwam Nick wel goed uit, want hij had allicht geld nodig om drugs te kopen. Wat er zich dan rond 19 uur heeft afgespeeld blijft onduidelijk. Er moet een discussie zijn ontstaan tussen Nick en zijn grootvader Julien A. (81). Die zag hoe zijn kleinzoon helemaal door het lint ging. Nick greep een schaar en begon uit te halen. Hij raakte zijn grootvader in de hals. Die verloor veel bloed en overleefde het uiteindelijk niet.

Volgens Het Nieuwsblad werd ook grootmoeder Lucile (81) met de dood bedreigd door Nick. Rond 19.12 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Ze werd zwaar in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Dader Nick was nog in de woning toen de politie arriveerde. Hij liet zich zonder verzet aanhouden. Hij moest gisteren voor de onderzoeksrechter verschijnen op verdenking van doodslag op zijn grootvader. Hij werd na het verhoor ook officieel aangehouden.