Bpost zet jobstudent aan de deur omwille van ophefmakende reden: “Hij is de dader”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De bewoners van Runksterkiezel in Hasselt hadden de voorbije twee weken veel problemen met de postbedeling. Woensdagochtend werd duidelijk wat er aan de hand was.

Twee weken lang zaten de bewoners van Runksterkiezel zonder post. De schuldige van het ongemak was een jobstudent van Bpost. “We hebben woensdagochtend een gesprek met de student-postbedeler gehad en daaruit bleek dat hij een postzak in ons distributiecentrum op Ekkelgarden in Hasselt verstopte met daarin dus het merendeel van de poststukken die mankeerden”, legt Barbara Van Speybroeck uit in Het Belang van Limburg. 

“Daarop hebben we de student ontslagen. Eén van onze ervaren postmannen is meteen gestart met de ronde uit te rapen en zo veel mogelijk stukken woensdag nog bij de mensen te krijgen.”

“Indien een klant een pakje mist kan hij best de 'track en trace' opvragen. Dan zie je perfect waar een pakje gescand werd. Zijn er twijfels bij de klant, dan kunnen ze zeker een klacht indienen. We nemen dit zeer ernstig en gaan niet aarzelen om de politie in te schakelen voor verder onderzoek indien dat nodig blijkt”, besluit Van Speybroeck.