Er is belangrijk nieuws over zoektocht naar vermiste Theo Hayez: “Zo hopen we hem terug te vinden”

bron: AD
door: PMN
Er wordt opnieuw gezocht naar de 18-jarige Theo Hayez. De 18-jarige Hayez verdween eind mei in Byron Bay, een populaire strandplaats aan de Australische oostkust. Er werden al verschillende zoektochten georganiseerd, maar tot nu toe werd hij niet teruggevonden.

Er wordt nu een nieuwe poging ondernomen. Dit keer gebeurt de zoektocht met behulp van lijkhonden. Zij kunnen menselijke resten ruiken en opsporen.

Theo Hayez werd het laatst gezien op 31 mei toen hij een alcoholische drank kocht in The Northern Bottle Shop in Byron Bay. Op camerabeelden zie je hem ook in hetzelfde stadje de bar Cheeky Monkey’s. Pas op 6 juni werd er alarm geslagen nadat bleek dat zijn bezittingen in de hotelkamer onaangeraakt waren.

Lijkhonden
Vrijwilligers gaan nu opnieuw naar Hayez zoeken, dit keer dus met twee lijkhonden erbij. De honden komen ook van een vrijwilligersorganisatie. “We hebben al zoveel bushland als vrijwilligers doorzocht, maar er zijn sommige zeer moeilijk begaanbare stukken waar het ofwel te steil is ofwel te dichtbegroeid. De honden komen dan goed van pas om die stukken waar wij niet konden komen te doen’’, zegt vrijwilliger Sheri D’Rosario. “Daarnaast kunnen de honden op een dag ongeveer evenveel afstand afleggen als drie of vier vrijwilligers bij elkaar.”

De honden zijn al elf keer ingezet, maar telkens zonder succes. “Maar we vragen niets voor onze diensten’’, zegt D’Arcy. ”De meeste mensen die bij ons aankloppen zijn wanhopig. Wanneer er steeds minder sporen overblijven en het politie-onderzoek vastloopt, zijn ze ten einde raad. Dan beginnen ze vaak aan hun eigen zoektochten, maar dat kan gevaarlijk zijn."