Vreselijke trend aan de gang in Belgische zwembaden: Politie waarschuwt iedereen

bron: Radio 2
door: PMN
Er is een vreselijke trend aan de gang in de Belgische zwembaden. De politie waarschuwt om voorzichtig te zijn en je voorzorgen te nemen.

De laatste tijd worden de zwembaden geteisterd door dieven. Ze halen zwemmers hun persoonlijke bezittingen uit hun locker en gaan er dan vandoor met zelfs hun wagen.

In de zwembaden van Geel en Brasschaat gebeurde dit al en nu er ook een dergelijk feit bekend in een zwembad in Mechelen. Dinsdagavond werden de sleutels van een BMW en een Mercedes gestolen, meldt Radio 2. De sleutels waren van twee vrouwen die aan het zwemmen waren.

Aan de hand van beelden van slimme camera’s kon de politie uitzoeken naar waar de de dieven gereden waren. De daders zijn nog steeds spoorloos.

De auto’s werden wel teruggevonden in Berchem. De politie waarschuwt iedereen om zijn voorzorgen te nemen. "Misschien kunnen ze waardevolle spullen beter verzamelen in één tas die meegenomen wordt naar het zwembad zelf," zegt hoofdinspecteur Dirk Van de Sande. "Iemand die niet meezwemt, kan er eventueel ook op passen."