Onderkoeld en tot bloedens toe geslagen: Ouders kennen straf voor mishandeling 6-jarig zoontje

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een koppel uit Zandhoven is veroodeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor het slagen van een van hun kinderen en de onmenselijke behandeling van hun 6-jarige zoon. Het kind kreeg een schadevergoeding van 7.500 euro.

De mishandeling kwam in januari aan het licht toen het zesjarig jongetje aan het ronddolen was in Nijlen. Uiteindelijk klopte hij ergens aan. De openbare aanklager zegt dat het kind onderkoeld was en vol blauwe plekken stond. “Hij was door zijn vader en stiefmoeder uit het huis gezet.”

 

De politie startte meteen het onderzoek. Daaruit bleek dat het jongetje soms tot bloedens toe geslagen en bij de keel gegrepen werd. “Het kind heeft er ernistige geestelijke en lichamelijk gevolgen aan overgehouden.”

 

“De vader ontdekte dat het kind boterhammen achter de verwarming had verstopt omdat hij ze niet lustte. Hij verplichtte hem de ondertussen steenharde boterhammen toch op te eten”, aldus de openbare aanklager.

 

De vader kreeg een gevangenisstraf van achttien maanden en de stiefmoeder een jaar. Een van de voorwaarden is dat het koppel zich moet laten begeleiden voor hun problemen. Noch het openbaar ministerie, noch de rechtbank vonden effectieve opsluiting gepast. Het kind krijgt eeen schadevergoeding van 7.500 euro.