Halfzus van koning Albert opgepakt door de politie

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Belgische prinses Esmeralda, de halfzus van koning Albert II, is donderdag korte tijd opgepakt door de Londense politie. Dat meldt ze zelf op Twitter. De prinses nam deel aan een manifestatie van de radicale klimaatactivisten van Extinction Rebellion.

“Vandaag ben ik samen met een heleboel andere activisten opgepakt en in hechtenis genomen door de politie”, schreef de prinses donderdag zelf op Twitter. “De noodsituatie rond ons klimaat vraagt van ons allemaal om onze regeringen onder druk te zetten om snel te handelen.”

De prinses werd intussen weer vrijgelaten, zonder dat er een aanklacht tegen haar is ingediend. Het onderzoek loopt wel nog, zo staat te lezen in een brief van de politie die ze zelf publiek maakte. Tot dat is afgerond, moet ze zich beschikbaar houden van het gerecht.

In Londen werden al honderden mensen gearresteerd sinds betogers maandag begonnen met het afzetten van bruggen en wegen, in het kader van een reeks wereldwijde klimaatprotesten. Prinses Esmeralda liet zich al eerder opmerken als activiste. Zo beklom ze deze zomer de Kilimanjaro om geld in te zamelen voor Hero Women Rising, een organisatie die vrouwen over de hele wereld op eigen benen helpt te staan.