Brussel heeft oplossing gevonden voor transmigranten: Maggie De Block krijgt schrik als ze het hoort

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Brussels minister Alain Maron en minister-president Rudi Vervoort maken zich zorgen over de transmigranten in de hoofdstad. Ze denken ook een oplossing gevonden te hebben voor het probleem.

In samenspraak met de federale regering wil de Brusselse regering een oriëntatie- en opvangcentrum voor transmigranten oprichten. "De kwestie van de opvang van migranten in het Brusselse gewest blijft onze prioriteit", citeert Buzz, Brussels minister Alain Maron (Ecolo) donderdagmiddag in de commissie Gezondheid en Bijstand aan Personen.

Voor dat centrum wil het Brussels gewest samenwerken met de federale regering. Begin november zullen Maron en Rudi Vervoort (PS) hierover samenzitten met minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD). “We zullen het idee om samen oplossingen te vinden verdedigen, maar we kennen de situatie van de federale regering”, luidt het.

Die federale regering is nog altijd in lopende zaken. Al beloven het wel moeilijke gesprekken te worden. De Block is zelf geen voorstander van zo’n centrum uit schrik voor een aanzuigeffect.