De helft van de jongeren vreest voor toekomst: "We hebben er geen vertrouwen in"

bron: De Standaard
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
De helft van de jongeren gelooft dat ze op termijn niet meer zullen genieten van een wettelijk pensioen. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van het VBO. De werkgeversorganisatie stelt vast dat er weinig vertrouwen is in de overheid.

Het onderzoeksbureau iVox stelde vast dat 50% van de jongeren denkt dat de wettelijke pensioenen niet meer gefinancierd zullen worden op het moment dat zij op pensioen zullen gaan. Acht op tien jongeren vrezen ook dat ze de huidige pensioensleeftijd nog zullen verhogen. 

Pieter Timmermans, voorzitter van werkgeversorganisate VBO staat versteld van de cijfers. "We wisten wel dat jongeren vragen hadden rond mobiliteit en pensioenen, maar dat ze ervan overtuigd zijn dat ze zelf voor hun pensioen zullen moeten zorgen, vormt een uitdaging", klink het bij VBO. 

Het wantrouwen is gegroeid omdat de jongeren aanvoelen dat er op vlak van pensioenen geen oplossingen geboden worden. "Ze hebben er geen vertrouwen in. De overheid, werkgevers en individuen moeten een inspanning doen om dat klimaat van wantrouwen weg te nemen", aldus Timmermans.