Perverse voyeur steekt schuld op moeilijke jeugd maar kent eindelijk straf: "Drang is groot en dan begin je gewoon opnieuw"

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
De Gense Mike D.B., krijgt van de rechter 30 maanden cel met probatie-uitstel. Hij filmde twaalf vrouwen onder de douches na het sporten of onder de rok bij collega's op het werk. Hij verspreidde de beelden op een Nederlands internetforum waar zo'n 170.000 mensen die beelden konden raadplegen.

Voor de buitenwereld kwam de arrestatie van Mike als een donderslag. Niemand had het verwacht van de goedlachse it-consultant. Hij is notabene een vader en een aikidojeugdcoach. Zijn dark side, zoals hij het zelf noemt, was een kant die niemand van hem kende. Hij wordt opgewonden van vrouwen die zich uitkleden.

Volgens hem is die seksuele afwijking te danken aan zijn moeilijke jeugd. Zijn moeder dumpte hem kort na de geboorte en hij werd naar eigen zeggen iin een gevoelsarme omgeving opgevoed. 

"Na een tijd besef je wel dat wat je doet niet juist is, en dan stop je ermee. Maar dan wordt de drang weer te groot en begin je opnieuw", getuigde hij begin oktober aan de rechtbank. "Ik vond dat ik de vrouwen geen kwaad deed", voegde hij daaraan toe. Mike D.B. krijgt van de rechter 30 maanden celstraf met uitstel. Zolang hij niets meer verkeerd doet, moet hij ook niet naar de gevangenis.