Kris Van Dijck (N-VA) zit serieus in de problemen: “Commissie beslist vandaag over fout”

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Commissie Deontologie komt vandaag samen om te bespreken of Kris Van Dijck (N-VA), vroegere voorzitter van het Vlaamse parlement, een deontologische fout heeft gemaakt.

Op 11 juli maakte P-Magazine bekend dat Van Dijck een relatie zou gehad hebben met een prostituee en dat hij haar aan een uitkering zou hebben geholpen. Er dook een mail op waarin hij aan toenmalig minister van Werk, Kris Peeters, vroeg of de toekenning van de uitkering met spoed kon gebeuren. Een PVDA-lid diende klacht in.

Flinterdun dossier

Chris Janssens, fractieleider voor Vlaams Belang in het Vlaams parlement en lid van de Deontologische Commissie, besprak de situatie in de Ochtend op Radio 1. “Het is letterlijk en figuurlijk een flinterdun dossier. Het enige dat we hebben is die e-mail. Naar mijn mening werd er geen inbreuk gedaan op de deontologische code”, aldus Janssens.

Blaam

Als de commissie beslist dat Van Dijck een fout heeft gemaakt, dan zal hij een blaam krijgen. De kans is klein dat het zo zal verlopen want de commissie heeft in heel zijn bestaan slechts een keer in 2005 een blaam uitgesproken.