“Het is choquerend! Mensen vergeten dat soms over Greta Thunberg”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Als er één persoon momenteel voor controverse zorgt is het wel Greta Thunberg. De klimaatactiviste gaf nog een emotionele toespraak op de klimaattop in New York.

Sinds die toespraak krijgt Greta Thunberg heel wat kritiek te slikken. “Het is choquerend”, reageert prinses Esmeralda in Humo. De dochter van koning Leopold III en Lilian Baels werd in Londen recent nog opgepakt tijdens een manifestatie van de extreme klimaatgroep Extinction Rebellion.

“Mensen vergeten soms dat ze nog maar 16 jaar is”, gaat de prinses verder. “Ik heb het geluk gehad om haar te ontmoeten. Ze is een overtuigende jonge vrouw. Een eerlijke vrouw ook, dus geen speelbal of spreekbuis, zoals sommigen beweren.”

“De discussies rond de persoon van Greta Thunberg leiden ook de aandacht af van de feiten: wat ze zegt, en wat Extinction Rebellion zegt, wordt ondersteund door de wetenschap. De acties en het discours lijken soms overdreven, maar allemaal een peulschil in vergelijking met wat de klimaatverandering teweeg zal brengen."