Helmut Lotti doet zijn beklag over fietsers: “Het is een regelrechte nachtmerrie”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De fiets is al tijden een favoriet vervoermiddel van Helmut Lotti. Met 2.500 fietskilometers per jaar zit hij weliswaar niet meer op het niveau van weleer.

“Misschien maar goed ook, met alles wat ik tegenwoordig zie gebeuren”, zegt Helmut in Dag Allemaal. “Veel fietsers vinden het gevaarlijk op de weg en wijzen dan op de slechte staat van onze wegen, of op het gedrag van automobilisten. Ze zouden beter eens in eigen boezem kijken. Als automobilist in Antwerpen moet je vijftig ogen hebben.”

“Als ik zie hoeveel fietsers een rood licht negeren... Dit zijn kamikazepiloten, hé. Of misschien zijn ze kleurenblind? Als ik afsla, steek ik bijvoorbeeld altijd mijn arm uit. Zo werden wij opgevoed. Hoe vaak zie je dat tegenwoordig nog? Men spreekt van ‘zwakke weggebruikers’. Gedraag je dan ook zo”, klinkt het fors.

“Ik heb vooral bedenkingen bij speedpedelecs, die razendsnelle fietsen. Die zijn zowel voor fietsers als voor automobilisten een nachtmerrie. Vroeger zag je een fietser nog aankomen, nu verschijnt die met 45 km/u geruisloos uit het niets!”