Els Clottemans, dader van de parachutemoord, eist vervroegde vrijlating voor wel heel opvallende reden

bron: De Morgen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Els Clottemans vraagt een beperkte detentie aan de strafuitvoeringsrechtbank in Gent. Ze werd tot 30 jaar cel veroordeeld voor de moord van haar beste vriendin.

Clottemans heeft altijd ontkend dat ze de parachute van haar beste vriendin en liefdesrivale had gesaboteerd. In 2010 werd ze toch voor het hof van assisen veroordeeld tot 30 jaar cel. 

Clottemans maakt nu kans om vervroegd vrij te komen want ze heeft haar straf voor 1/3 uitgezeten. Ze vraagt een beperkte detentie. Dat zegt haar advocate. 

“Dat wil zeggen dat ze overdag de gevangenis zou verlaten, en dat ze ‘s avonds terugkomt naar de gevangenis om er te overnachten. De bedoeling is dat ze een opleiding zou volgen en in een vast stramien terechtkomt, maar meer details kan ik daar nog niet over geven”, aldus de advocate. 

Waarschijnlijk zal ze die beperkte detentie krijgen. “Het is slim om beperkte detentie te vragen. Moest ze nu haar vrijheid vragen, zou het antwoord wellicht nee zijn, omdat ze geen respect heeft voor het slachtoffer en nabestaanden zelfs heeft beschuldigd”, zegt Jef Vermassen, de advocaat van de nabestaanden van het slachtoffer.