Nieuwe hoop voor ouders van vermiste Théo Hayez: “Dit kan tot de oplossing leiden van de hele verdwijning”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Er is nog steeds geen levend teken van de vermiste Théo Hayez (18). De familie hoopt nu op resultaat van een Australische misdaadjournalist.

Eind mei verdween Théo Hayez in het Australische kustplaatsje Byron Bay. Het officiële onderzoek leverde nog niks op, maar de familie contacteerde David Murray. Hij wil met een podcast een cruciale getuige in de zaak vinden.

Murray kreeg de vraag van de familie drie maanden geleden en kent geen rust meer. “We mogen echt geen tijd verliezen. Dit is een nog levende zaak: de herinneringen aan de dag van de verdwijning liggen bij iedereen nog vers in het geheugen”, zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

"Zo kunnen we misschien tot de oplossing komen"
Sinds 31 mei is Theo Hayez spoorloos. Hij werd die avond uit de populaire bar Cheeky Monkey's gezet, omdat hij volgens de uitbaters meer op had dan toegelaten. Daarna is er nog een beeld van hem aan de kroeg en dan totaal niets meer. 

“Het kan niet dat Théo daarna door niemand meer is gezien”, zegt Murray. “Zijn ouders en ik zijn ervan overtuigd dat hij niet alleen was. Maar de persoon of personen die bij hem waren, zijn waarschijnlijk niet op de hoogte van zijn verdwijning. Byron Bay is een stadje van komen en gaan, dat jaarlijks door toeristen en backpackers wordt overspoeld. De cruciale getuige kan al lang Australië weer uit zijn.” 

“Met mijn podcast kunnen we die getuige misschien toch nog bereiken. En heeft die informatie die een heel ander licht werpt op de verdwijning, of misschien zelfs tot de oplossing leidt."