Nederland in rep en roer: "Dit is voor ons land een crisis van een ongekende omvang"

bron: Nu.nl
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Nederland is grote commotie ontstaan rond het verlagen van de maximumsnelheid van 130 km/u naar 100 km/u. En dat uitgerekend door de zelfverklaarde 'vroempartij' die eerder de maximumsnelheid nog óptrok.

De Nederlandse regering heeft in een poging de stikstofuitstoot terug te dringen en banen in de bouwsector veilig te stellen, een aantal maatregelen moeten doorvoeren. Daaronder vallen de invoer van een milieuvriendelijkere soort veevoeder, het versterken van de dijken en het vrijmaken van geld om varkensboeren die vrijwillig willen stoppen, uit te kopen.

Opmerkelijkste punt is echter dat onze noorderburen binnenkort slechts 100 km/u mogen rijden op de snelweg. Enkel tussen 19.00 uur en 06.00 uur blijft de limiet 130 km/u.

"Dit is voor ons land een crisis van een ongekende omvang. Ik heb dat in mijn negen jaar in deze baan in deze heftigheid niet meegemaakt", aldus premier Mark Rutte in de Nederlandse pers. "Ik baal er ongelooflijk van, maar als mensen geen werk hebben omdat ik 130 wil blijven rijden, kan ik mezelf niet in de spiegel aankijken."

Pijnlijk: in 2010 was het uitgerekend de zelfverklaarde 'vroempartij' van premier Rutte die de maximumsnelheid nog optrok tot 130 km/u.