Onwaarschijnlijk wat er gebeurd is in Mol: Meisje van 10 jaar krijgt rijles en rijdt jongetje van 5 jaar aan op openbare weg met terreinwagen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In Mol is een 5-jarige jongetje zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto. Opvallend is dat de bestuurder van de auto een meisje van 10 jaar was.

De hele zaak wordt behandeld door de rechtbank van Turnhout. Daar moest iedereen zich eens in zijn ogen wrijven. Nooit eerder moesten ze een zaak behandelen van een 10-jarig meisje dat een 5-jarig jongetje heeft aangereden met een terreinwagen.

Bovendien gebeurde het ongeval ook nog eens op de openbare weg. Het 10-jarig meisje kreeg rijles van haar 77-jarige opa. Sinds het ongeval durft slachtoffer Mathis niet meer naar buiten komen, meldt Het Laatste Nieuws.

De opa blijkt geen enkel schuldbesef te hebben. “Ik heb al mijn kinderen en kleinkinderen leren rijden. Het was toeval dat het nu mis ging. Of ik besef dat dit dodelijk had kunnen zijn? Nee hoor, dat had in dit geval niet gekund."

Meester Van Nooten denkt daar duidelijk anders over. “Wat als die pas 10 centimeter verder tot stilstand was gekomen? Dan was Mathis dood geweest en had de man een moordenares gemaakt van zijn kleindochter."

De man riskeert 1 jaar cel en een rijverbod van 5 jaar. De rechter velt in december een vonnis.

Tags mol