Sven Ornelis is het slachtoffer van haatberichten en bedreigingen: “Ik zal nooit toegeven aan extremisten!”

bron: Showbizzsite/Would Be Chef
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week verdedigde Sven Ornelis Phare De Vie, een Brugs restaurant dat bestookt wordt met negatieve kritieken op boordelingssites, omdat ze foie gras serveren. Sindsdien wordt de radiomaker keihard aangepakt op al zijn sociale media en via mail. Dat hij schrijft op zijn blog Would Be Chef.

“Op een laffe manier worden ze op de sociale media aangepakt, en de kritiek die ze krijgen gaat niet eens over het serveren van foie gras. De bedoeling van deze extreme dierenrechtenactivisten is duidelijk: als je nog foie gras serveert dan maken we je het leven moeilijk en zorgen we dat de klanten wegblijven”, schrijft Sven Ornelis.

Minister van dierenwelzijn Ben Weyts heeft beslist dat dwangvoederen vanaf 2023 verboden wordt in Vlaanderen. Zondag ging Sven samen met de minister naar de Horeca Expo om een alternatief product te gaan proeven: Foie Royale. Daarna namen de aanvallen op zijn persoon alleen maar toe.

“De strijd is duidelijk, en het einddoel ook. In eerste instantie willen deze extremisten het alle restaurateurs die nog foie gras serveren waanzinnig moeilijk maken. Maar deze extremisten willen at the end maar één ding: dat we uiteindelijk allemaal stoppen met het eten van dieren”, meent Sven.

“Ik heb weer massa’s afschuwelijke reacties gekregen de voorbije dagen. Deze extremisten zijn immers onverbeterlijk, zeer hardnekkig, en agressief.” Sven waarschuwt hen: “Ik ga klaar en duidelijk zijn: ik zwicht voor geen enkele vorm van extremisme. Ik verwijder alle haatboodschappen van m’n sociale media. En wie mij privé aanvalt blokkeer ik meteen. En als jullie nog één stap verder gaan dan dien ik onmiddellijk klacht in bij de gerechtelijke instanties.”

“Ik heb veel respect voor de rechten van dieren, en voor mensen die daar voor ijveren. Ik heb veel respect voor vegetariërs en veganisten. Dat jullie deze persoonlijke keuze maken om geen dieren meer te eten, snap ik, en waardeer ik.”

“Maar durf mij niet te bedreigen of te intimideren. Ik ben een mens met een eigen mening en ik heb m’n eigen rechten. Die op vrije meningsuiting bijvoorbeeld. En wie me probeert daarin tegen te houden, zal van een kale reis terugkomen. Nooit, lees duidelijk: nooit of te nimmer zal ik toegeven aan jullie bedreigingen”, besluit Sven.