Lindsay (13), die in elkaar werd geschopt, is geschorst door school en dat is nog niet alles: “Terwijl zij het slachtoffer is”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
Drie weken geleden werd de 13-jarige Lindsay het slachtoffer van een vechtpartij aan school. Ze werd door verschillende leerlingen geschopt. De hele vechtpartij werd bovendien ook nog eens gefilmd en op het internet gegooid.

De vechtpartij gebeurde op Stedelijk Lyceum Harmonie in Merksem. Er werden verschillende leerlingen geschorst na het incident. Opvallend is dat ook slachtoffer Lindsay geschorst is.

“Mijn zusje kwam huilend thuis. Haar oog was opengekrabd en haar hele gezicht was rood opgezwollen”, reageert Lindsay’s zus Hind in Het Laatste Nieuws. "Wij vroegen uitleg aan de school, maar kregen van de directie te horen dat zij niet kan tussenkomen omdat de vechtpartij zich buiten de schoolpoorten heeft afgespeeld. Vandaag deelt de directie mee dat mijn zusje tijdelijk wordt geschorst en een gedragscontract krijgt opgelegd.”

“De video is toch duidelijk: mijn zusje is het slachtoffer in dit gevecht! Wij zijn meteen naar de politie gestapt om een klacht in te dienen tegen die 7 meisjes. Wij hebben pas vernomen dat een leerkracht getuige was van die vechtpartij maar niet heeft ingegrepen. Ook dat hebben wij aan de politie gemeld."