18-jarige richt ravage aan met auto: Politie doet ene schokkende ontdekking na de andere

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Een jonge bestuurder heeft het bijzonder bont gemaakt in het verkeer. Hij veroorzaakte een ongeval waar meerdere (geparkeerde) wagens bij betrokken waren. Daarna deed de politie geen fraaie ontdekkingen.

Het ongeval deed zich voor in de Van Heybeeckstraat in Merksem. "Verschillende getuigen gaven aan dat het voertuig aan hoge snelheid door de straat reed en uit de bocht ging", vertelt de politie.

De wagen ramde vervolgens een geparkeerd voertuig, waarna ook nog twee andere geparkeerde wagens beschadigd raakten. Een van de voertuigen werd tegen de gevel van een woning geduwd.

"De 18-jarige bestuurder had geen identiteitskaart of rijbewijs op zak. Zijn voorlopig rijbewijs bleek nog geen week geleden ingetrokken te zijn geworden. Hij testte ook positief op het gebruik van cocaïne."

"Aanvankelijk werd er ook verwarring gezaaid omtrent mogelijke inzittenden, maar aan de hand van camerabeelden konden minstens twee minderjarige passagiers van 16 jaar oud geïdentificeerd worden."

Politierechtbank

"Het voertuig betrof een huurvoertuig met Duitse nummerplaat. De bestuurder kon echter geen huurcontract voorleggen. Het voertuig werd in beslag genomen en de bestuurder zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden."