Oplichters gaan sluw te werk: Let hiervoor op als je tweedehandsspullen koopt of verkoopt

bron: Politie Dilbeek
door: MRO
De politie stuurt een flinke waarschuwing de wereld in. Alles draait om oplichting bij de verkoop of aankoop van tweedehandsspullen op een tweedehandswebsite. Wees daarbij extra voorzichtig.

Er zijn oplichters aan het werk die met een listig trucje jouw bankgegevens proberen te bemachtigen waarna ze vrij spel hebben op jouw bankrekening. Politie Dilbeek legt de werkwijze van de oplichters uit.

"De zogezegde koper of verkoper vraagt om op een link te klikken en 1 eurocent over te schrijven als 'test' of 'waarborg' om te zien of de verdere overschrijving zal lukken. Het slachtoffer wordt omgeleid naar een valse website die lijkt op een normale website van bv. ING of Paypal. Na het ingeven van het rekeningnummer en de pincode kan de oplichter aan de bankgegevens van het slachtoffer om een grotere som afhandig te maken. Meestal merkt het slachtoffer te laat dat er oplichting in het spel is."

Voorzichtigheid is dus geboden. Wanneer je vermoedt dat er oplichting in het spel is, laat dan je bankkaart zo spoedig mogelijk blokkeren via het nummer 070 344 344 van Cardstop.