Alarmerend: Politie ziet "permanente bedreiging voor de bevolking"

bron: Politie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Antwerpen heeft een internationale expertenmeeting plaatsgevonden tussen politie- en douane-experts. De meeting ging gisteren en vandaag door.

Verschillende landen, waaronder Italië, Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Zweden, Noorwegen en zelfs Australië, tekenden present.

"Met twintig jaar ervaring in de strijd tegen de Albanese maffia in België en een bijzondere focus op haar rol in de cocaïnesmokkel in de haven van Antwerpen, was de Belgische Federale Politie een voor de hand liggende partner om haar ambtgenoten te ontvangen", klinkt het trots.

"Onze collega's worden in heel Europa geconfronteerd met de groeiende criminele activiteiten van deze maffia, waarvan de bevolking jammer genoeg vaak het eerste slachtoffer blijft", zegt hoofdcommissaris François Farcy.

"In het bijzonder de activiteit van de Albanese clans in de internationale cocaïnesmokkel in en via de haven van Antwerpen vormt een permanente bedreiging, vooral door de territoriumstrijd die de laatste tijd wordt uitgevochten tussen verschillende criminele organisaties", stelt de politie.