Familie verdwenen Theo Hayez doet oproep want: "Des te zwaarder het mentaal wordt"

bron: ABC news
door: MRO
De familie van Theo Hayez, de Belgische rugzaktoerist die voor het laatst werd gezien op 31 mei in Byron Bay, een kuststad in Australië, doet een oproep aan de politie. Zijn familie hecht immers weinig geloof aan het officiële verhaal.

De familie van de 19-jarige vermiste Belg, gelooft de theorie van de politie niet en roept op om het onderzoek verder te zetten. "Het scenario dat de politie ons heeft verteld is dat Theo de bar had verlaten en probeerde naar het hostel te geraken, maar dat hij verloren was gelopen en in Cosy Corner belandde. Daar klom hij naar de vuurtoren en viel in het water", legt familielid Jean-Philippe Pector uit bij ABC news.

De politie sloot het onderzoek af in september en verwees naar de lijkschouwer. "Des te langer we met al de vragen blijven zitten die niet beantwoord zijn na het politie-onderzoek, des te zwaarder het mentaal wordt."

Nieuw spoor naar Theo Hayez?

De familie is ervan overtuigd dat Theo niet alleen was nadat hij de bar verliet en doet een oproep om de ontbrekende stukjes van de puzzel te helpen leggen. 

Enkele dagen geleden raakte bekend dat een man die kampeerde bij de plaats waar Theo verdween, mogelijk meer informatie kan geven. Hoewel voor de politie de zaak is afgerond, blijven vrijwilligers zoeken naar Theo.