Unieke beelden: Siamese tweeling zou jeugd niet overleven, maar bewijst het tegendeel

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: YouTube
De dokters gaven hen maar weinig hoop: ze zouden hun jeugd mogelijk niet overleven. Maar nu stelt deze Siamese tweeling het verrassend goed.

Abby en Brittany Hensel uit Minnesota (VS) zijn één van de slechts twaalf Siamese tweelingen ter wereld. De twee 29-jarigen zitten aan elkaar vast aan de romp. Ze hebben elk een eigen hart, longen, maag, ruggengraat en ruggenmerg, maar delen hun voortplantingsorganen, lever en grote darm.

Elkeen heeft controle over haar helft van het lichaam en kan ook enkel haar eigen helft voelen. Maar hun persoonlijkheden en gedachten verschillen.

De twee werden beroemd toen ze in 1996 als 6-jarigen te gast waren in de talkshow van Oprah Winfrey. Sindsdien hebben beiden leren autorijden en hebben ze elk een universiteitsdiploma behaald, vooraleer in het onderwijs te stappen.

"We hebben allebei ons rijbewijs moeten halen, we waren allebei geslaagd. Wanneer we rijden, is Abby verantwoordelijk voor het gas- en rempedaal. Sturen doen we samen en ik gebruik de richtingaanwijzers", aldus Brittany.

Bekijk ook deze YouTube-video: