Tom Waes is er kapot van: “Dat heeft mij helemaal gebroken”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op 22 oktober overleed rolstoelatlete Marieke Vervoort na euthanasie. Tom Waes had een hele goede band met haar. In Het Laatste Nieuws blikt hij terug op het afscheid van zijn vriendin.

"Toen ik letterlijk afscheid had genomen van Marieke - ik was die laatste dag bij haar thuis tot kort voor de euthanasie - ben ik als een hoopje ellende naar huis gereden. De gedachte aan wat er aan het gebeuren was, heeft me helemaal gebroken. Dat is één van de raarste dingen die ik in mijn leven ooit heb gevoeld”, vertelt Tom Waes.

“Dan heb je niks aan de wetenschap dat zelfs de ergste pijn ooit weer voorbijgaat. Maar achteraf kan het je wel helpen. Nu hielp vooral de gedachte dat Marieke dit zelf wilde. Daar ging een zekere troost van uit."

Tom heeft ooit geprobeerd het uit Mariekes hoofd te praten. "Toen ze me er voor het eerst over vertelde, nu toch al een paar jaar geleden. Maar nadien nooit meer. Een paar dagen voor haar dood heb ik wel nog gevraagd: 'Ben je zeker?' En dat was ze. Ze had er echt vrede mee."