Tom Waes haalt razend uit na bezoek aan supermarkt: “Uzelf een topmasker op uwe kop zetten en dan citroenen komen betasten en op 30 centimeter van mij staan? Kan echt niet!”

door: Redactie
Tom Waes
Afbeelding bron: VRT - Johan Jacobs
Tom Waes heeft er een bewogen bezoek aan de supermarkt opzitten. Hij deelde zijn frustraties in een lang bericht op Facebook.

Het begon al toen Tom de supermarkt nog maar binnenkwam. “Ik kwam vandaag ALLEEN naar een supermarkt die op zondag open was het viel me onmiddellijk op hoeveel volk er in die supermarkt was. Het was onmogelijk om aan 'social distancing' te doen”, schrijft hij.

In de groenteafdeling liep het alweer mis. “Daar zag ik mensen (die zelf WEL een masker droegen) citroenen 'selecteren', citroenen betasten, citroenen terugleggen, citroenen bekijken en vooral NOG eens terugleggen. Betast, aangetast, besmet ....”

En dat was het niet enige wat de ‘citroenenkiezers’ verkeerd deden. “Die specifieke mensen waren trouwens met zijn tweeën... gezellig samen naar de supermarkt. Waarom houdt die supermarkt aan de ingang mensen in koppel niet tegen???”, vraagt Tom zich af. “Dat is toch al 9 weken lang de regel niet? Welk stuk hebben die mensen nog altijd niet begrepen?”

Aan de kassa was het al niet veel beter. “Na het kopen van mijn goederen eindig ik in een rij waar de 'social distancing' überhaupt NIET kan gerespecteerd worden. Ik probeer krampachtig 1,5 m afstand te houden. De twee citroenkiezers zijn er wee ... zij zijn er totaal niet mee bezig. Die zijn vooral bezig met hun maskers en hun citroenen... Amper bezig met de realiteit.”

Tom ziet een versoepeling van de lockdownmaatregelen niet goed aflopen. “Als we na 9 weken nog altijd niet weten hoe we ons moeten gedragen en grote supermarktketens er nog altijd niet voor zorgen dat diezelfde pipo's er door een waterdicht systeem niet in slagen om afstand te houden, met hun poten van verse groenten te blijven omdat ze een andere citroen beter vinden en vervolgens op 30 cm van iemand eens komen kijken of er een leuke postkaart aan de kassa te koop is, denk ik dat we echt niet klaar zijn voor een versoepeling.”

De presenator richt zich tot de supermarktketens. “Dit is JULLIE verantwoordelijkheid!!! Bij het binnenrijden van jullie parking moet ik op een niet-ontsmette knop duwen, krijg ik een papieren kaartje in mijn hand dat afgescheurd is door de vorige en ik geef mijn bacillen weer door aan de volgende ... waarom eigenlijk ???”

Tom vraagt de supermarkten om meer verantwoordelijkheidszin te tonen. “Hebben jullie de verantwoordelijkheid niet om over ELK systeem eens na te denken? Moeten jullie niet iemand aan de ingang zetten die KOPPELS die gezellig komen kiezen BUITEN te houden? Is dat niet jullie taak? Al de andere winkels die binnenkort mogen opendoen moeten 1.000.000 regels volgen en jullie doen eigenlijk gewoon niets?”

“IK ZIT AL 9 WEKEN IN MIJN KOT EN JULLIE DOEN GEWOON UW DEUREN OPEN EN LATEN IEDEREEN BINNEN EN ZORGEN ER AMPER VOOR DAT IK 1,5 M AFSTAND KAN HOUDEN ??? DAT KOPPELS GEWOON GEZELLIG KUNNEN KOMEN WINKELEN ? HALLO ???? WAAR ZITTEN JULLIE EIGENLIJK DE LAATSTE 8000 DODEN ??? WAT GAAT ER GEBEUREN ALS JULLIE OP DEZE MANIER VERDER GAAN?”, raast de presentator verder.

Hij ergert zich ook aan mensen die in supermarkten rondlopen met chirurgische maskers. “NOGMAALS ... AL DE CHIRUGISCHE MASKERS ZIJN VOOR DE ARTSEN, VERPLEGEND PERSONEEL, ZORGVERLENERS, .... WAAR HALEN JULLIE AL DIE MASKERS TROUWENS???? UZELF EEN TOPMASKER OP UWE KOP ZETTEN EN DAN IN EEN SUPERMARKT CITROENEN KOMEN KIEZEN EN OP 30 CM VAN MIJ KOMEN STAAN ??? ECHT NIET!”, klinkt het geërgerd.

“Ik wil geen zaak meer binnenstappen waar ik me niet op mijn gemak voel zoals vandaag”, laat Tom Waes ook nog weten. “Ik ga een nieuwe #hashtag uitvinden: #IKKOOPNIETWAARIKMENIETVEILIGVOEL!!!! voila! Ik ben zelf een zelfstandige dus ik weet dat het nodig is om geld te laten ronddraaien maar niet ten koste van mensenlevens!!!’

“IKKE IKKE IKKE ? Het gaat hier even niet over IKKE”, besluit Tom zijn bericht. “IK wil ook op reis. Ik wil naar een festival. Ik wil op restaurant. Ik wil naar mijn ouders. Ik wil mijn kinderen knuffelen die nu op kot zitten. IK wil op café! Ik wil op een filmset mij amuseren met mijn vrienden. Ik wil vanalles !!! Maar dat gaat niet. Waarom niet? .... DAAROM!!!”

Tags tom waes