Tom Waes reageert op uithaal van Anuna De Wever: “Ze heeft mij totaal verkeerd begrepen, ik heb dat nooit gezegd”

door: Redactie
Tom Waes
Afbeelding bron: VRT - Johan Jacobs
Omwille van de coronamaatregelen komt er geen klassieke ‘Reizen Waes’ dit jaar. Anuna De Wever vond het vorige week in Dag Allemaal jammer dat Tom Waes zich druk maakte omdat hij geen vliegreizen meer zou mogen maken. De tv-maker reageert nu zelf in het weekblad.

“Ze heeft mij totaal verkeerd begrepen. Ik heb dat nóóit gezegd. Het is zelfs louterend om nu eens niet te reizen. Ik zit er geenszins mee in. En misschien stemt het wel tot nadenken over de toekomst van m’n tv-werk”, aldus Tom Waes.

Mogelijk gaat Tom zelfs voor een drastische breuk met ‘Reizen Waes’ zoals we het kennen. “Ik ben er hard over aan het nadenken. ‘Zeilen Waes’, ’t is een idee. Of ‘Wandelen Waes’? Ik heb een verantwoordelijkheid, dat besef ik. Misschien is het tijd om nog meer een ecologisch voorbeeld te stellen.”

Met ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ gaat hij alvast inspelen op de nieuwe leefregels. De opnames daarvan starten deze zomer. “We hebben al bijna 2.000 tips gekregen van de Eén-kijkers, dus op het vlak van invalshoeken in eigen streek zitten we wel goed”, aldus Tom. “Maar wat gaan we mógen doen, qua opnamen? Dat baart me zorgen. Met mondmaskers verlies je al veel animo natuurlijk.”

“De kracht van ‘Reizen Waes’ zit hem in de ontmoetingen, denk ik. Dat zal nu niet anders zijn. Ik hoop wel dat ik het zal kúnnen doen zoals ik het gewoon ben. Met een knuffel hier en daar, of met vijf man opeengepakt op een klein bootje. Goed, we zien wel.”