Kyra Gantois diep teleurgesteld in Anuna De Wever: "Dat vind ik heel erg"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kyra Gantois, mede-oprichtster van 'Youth For Climate', leeft nu in de luwte. Contact met Anuna De Wever is er amper nog en Gantois vreest zelfs dat het nooit meer helemaal goed zal komen.

Gantois studeert momenteel Toerisme- en Recreatiemanagement aan de Thomas More hogeschool in Mechelen. Ze droomt ervan een reisbureau op te richten dat duurzame reizen aanbiedt.

Gantois was mede-oprichtster van Youth For Climate, maar verliet de klimaatbeweging na een dispuut met Anuna De Wever. "Ik ben het beu om als een stuk vuil behandeld te worden", klonk het toen ze opstapte. 

Berichtje gestuurd

Ook nu lijkt het water nog diep tussen Gantois en De Wever. "In de aanloop naar haar zeilreis naar Zuid-Amerika heb ik haar nog een berichtje gestuurd. Ik wenste haar veel succes, maar heb nooit antwoord gekregen", vertelt Gantois in Gazet van Antwerpen.

"Twee weken geleden belde Anuna me ineen op. Tijdens ons gesprek zei ik haar dat we het eens dringend moesten hebben over hetgeen allemaal gebeurd is. 'Daar hebben we allebei geen energie voor', antwoordde ze droogjes. Dat vond ik heel erg. Ik vrees dat het nooit meer helemaal goed komt tussen ons."