Wouter Beke keert kar maar het is te laat: "Dit is dodelijk voor ons"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het nieuws dat minister van Welzijn Wouter Beke wilde besparen op zelfmoordpreventie, zindert nog na. En niet in het minst binnen zijn eigen partij.

Gewezen CD&V-voorzitter Beke besliste onder meer om 54. 840 euro te besparen op het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Dat kwam hem op veel kritiek te staan.

Intussen is Beke teruggekomen op de beslissingen: In 'Terzake' kondigt hij aan dat de besparingsmaatregelen voor onder andere het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie en het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs worden geschrapt. "Voor alles wat preventieve gezondheidszorg en het mentale welbevinden van de Vlamingen betreft, zullen we die maatregel terugschroeven", klinkt het.

Ziel van de partij geraakt

Helaas voor Beke is het kwaad intussen geschied. Bij CD&V kunnen ze de eerdere beslissing van Beke niet begrijpen. "Anoniem spreekt een aantal CD&V-parlementsleden vernietigend over 'ongelooflijk amateurisme' en 'een blunder van formaat'", schrijft De Standaard.

"De schade is geleden, dit is dodelijk voor een partij die welzijn hoog in het vaandel draagt. Dit raakt aan de ziel van onze partij", tekende de krant nog op.