Asielcentrum Bekkevoort: “Meer last van een chirokamp”

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Het Rode Kruis wil er alles aan doen om de komst van de 112 asielzoekers in Bekkevoort zo vlot mogelijk te laten verlopen. Na alle heisa die er rond het asielcentrum in Dormaal bij Zoutleeuw kwam, wil het de impact op de buurtbewoners op de grens van Bekkevoort en Tielt-Winge dan ook zoveel mogelijk beperken. Maar de burgemeester van Tielt-Winge verwacht weinig problemen.

Het gaat om asielzoekers, die in afwachting van hun asielaanvraag, 5 weken mogen verblijven in een jeugdcentrum in op de grenst van Bekkevoort en Tielt-Winge. Burgemeester van Bekkevoort Hans Vandenbergh zei eerder al dat hij gaat overleggen met de politie om eventuele overlast in te perken. Maar volgens zijn collega van Tielt-Winge Rudy Beeken zal die overlast beperkt zijn.

“Het is op een omgeving die gewoon is om grote groepen mensen te ontvangen”, zei hij op ROB. “Ik denk dat er op een kamp van scouts of chiro meer opheffing is dan in zo’n asielcentrum”, besloot burgemeester Rudy Beeken. Het Rode Kruis, dat instaat op de asielzoekers op te vangen, wil er alles aan doen om de buurtbewoners en de mensen goed te informeren.

“We gaan dat overleg met de buurtbewoners graag aan. Heel vaak samen met de lokale besturen. De buurtbewoners zullen door de gemeente ook duidelijk op de hoogte worden gebracht over de komst van dat centrum. We willen iedereen duidelijk op de hoogte brengen,” aldus het Rode Kruis..