Jan Jambon zit in Oekraïne en de reacties zijn niet mals: "Nieuwe seizoen 'Reizen Jambon' is van start gegaan"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) brengt een bezoek aan Oekraïne. Hij zag er hoe generatoren uit Vlaanderen de bevolking helpen.

"Samen met het Rode Kruis bezocht ik een ziekenhuis en een drinkwatermaatschappij in de Oekraïense stad Loetsk", brengt Jambon verslag uit via Twitter.

"We zagen hoe de pas vanuit Vlaanderen geleverde generatoren elektriciteit voorzien voor patiënten en de 127.000 inwoners van deze stad."

"In totaal gaat het om 60 generatoren en andere materialen, ter waarde van 2 miljoen euro. We blijven solidair met een volk dat strijdt voor zijn vrijheid, door de opvang van 31.000 vluchtelingen en via hulpgoederen voor het geteisterde land."

De reacties onder het bericht zijn niet bepaald positief. "Het nieuwe seizoen van 'Reizen Jambon' is van start gegaan", schrijft Chris.

"U heeft daar niets te zoeken. De generatortechniekers zouden er productiever kunnen zijn", schrijft Daniël.

"Ik begrijp niet waarom je meer in het buitenland bent dan in Vlaanderen", stelt Lorenzo. "Terwijl alles hier slechter en slechter aan het worden is ga jij wekelijks wel eens een uitstapje naar het buitenland maken."

"Jan Jambon heeft blijkbaar in eigen land niets te doen", merkt Jos op. "Reizen is zijn motto, op kosten van de belastingbetaler. Laat hem dat met zijn eigen veel te riante loon zelf betalen."

Er weerklinkt echter ook steun: "Prima initiatief om die burgers, die enorm lijden, te helpen!", vindt Elsie.