Topman wil dringend verandering zien: "Failliete politiek doet niet anders dan navelstaren"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Febelfin-topman Karel Van Eetvelt wil dat de politiek het roer helemaal omgooit. Er moet meer beroep gedaan worden op de kennis van burgers, vindt hij.

Karel Van Eetvelt was jarenlang het uithangbord van UNIZO, de vereniging van zelfstandige ondernemers, maar is nu CEO van Febelfin, de belangenorganisatie van de financiële sector.

"Ik stel vast dat de politiek werkt zoals veertig jaar geleden, zijnde: wij hebben ons grote gelijk, wij weten het beter, je stemt één keer in de vijf jaar op ons en dan moet je ons met rust laten", zei hij tegen VTM Nieuws.

Navelstaren

Van Eetvelt hekelt het feit dat de politiek aan navelstaren doet en de kennis van burgers niet inschakelt om problemen op te lossen. "Ik hoop dat er meer participatie van de burgers komt, een tweede been voor de politiek, om bijvoorbeeld een probleem als mobiliteit op te lossen."

Ook in De Morgen uitte hij zijn bezorgdheid. "Ik kom uit de ondernemerswereld. Daar is het de logica zelve dat een bedrijf failliet gaat als het zich niet aanpast aan maatschappelijke veranderingen. Wel, de huidige politiek is stilaan failliet."