Klimaatbetogers van Extinction Rebellion trekken naar autosalon voor gruwelijke actie die voor paniek kan zorgen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wie op 18 januari het autosalon gaat bezoeken, zal daar ook de klimaatbetogers van Extinction Rebellion aantreffen. Ze plannen daar die dag een harde actie.

Er is een lijst verschenen van acties. Zo komen er lokale acties op de parkings in de buurt. Er zullen ook speeches zijn. Enkele klimaatbetogers gaan zich ook vastmaken aan de auto’s. 

"De automobielsector heeft in het verleden al meermaals gelogen over de ecologische impact van hun producten, zoals bij 'dieselgate', en ze blijven liegen", zegt Extinction Rebellion in Het Laatste Nieuws. "De sector stelt zogezegd oplossingen voor de klimaatproblematiek voor, maar parallel met het promoten van zero-emissievoertuigen verkopen ze steeds méér en zwaardere SUV's."

Enkele klimaatbetogers zullen ook nepbloed naar de mensen gooien. Desondanks benadrukt de organisatie dat het niet de individuele bezoeker viseert. De organisatoren van het autosalon maken zich wel grote zorgen. "Op die manier kan paniek ontstaan", zegt Joost Kaesemans. "En dat is uiterst gevaarlijk in zo'n grote massa."