Minister geeft cijfers vrij: één gezin kreeg 91.000 euro kinderbijslag en andere opvallende getallen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week kreeg minister-president Jan Jambon (N-VA) bakken kritiek over zich heen na zijn uitspraak dat asielzoekers in extreme gevallen een huis kunnen kopen met achterstallig kindergeld. Minister Wouter Beke (CD&V) gaf de bewuste cijfers intussen vrij.

In het parlement gaf Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke de feiten weer in de vorm van cijfers van de afgelopen vijf jaren.

Van 2014 tot 2019, waren er in totaal 2524 aanvragen voor retroactieve kinderbijslag waarbij het bedrag hoger opliep dan 10.000 euro. Dat meldt persagentschap Belga.

91000 euro kinderbijslag

Wouter Beke voegde eraan toe dat het in hoofdzaak niet om asielzoekers ging. Toch was er één voorbeeld waarbij een gezin 91.000 euro retroactieve kinderbijslag op zijn bankrekening kreeg, ook van de periode waarin het illegaal in België verbleef. Het ging om een man met drie gehandicapte kinderen.

De partijen uit de Vlaamse regering zijn akkoord om paal en perk aan deze maatregel te stellen zodat mensen geen kindergeld meer uitbetaald kunnen krijgen voor de periode van de asielprocedure.